Fåmest ud af dine pander

Pleje & brug

Din pande er et vigtigt redskab til sund madlavning. Siden vi introducerede verden til vores sunde keramiske non-stick køkkengrej i 2007, har vi dedikeret os til at udvikle
fremtidsfokuseret køkkengrej, der gør madlavningen nemmere. Her gør vi dig klogere på, hvordan du får mest muligt ud af dine pander.

Madlavning med GreenPan

Sådan får du mest ud af ydeevnen
Lav til medium varme fungerer bedst

Vores patenterede Thermolon™-belægning fordeler varmen mere effektivt end traditionelle belægninger, så din pande bliver varm nok til at stege en bøf selv ved lav til medium varme.

Silikone- & træredskaber

​​Blødere køkkenredskaber (som silikone og træ) er mere skånsomme for din pande og vil få belægningen til at holde længere.

 Brug smør eller olie

Alt smager bedre med smør eller olie. Desuden hjælper fedtstofferne også med at distribuere varmen. Vi anbefaler olier med et højt røgpunkt til madlavning ved høj varme. Undgå alle olier i sprayform, da de små partikler i disse vil blive hurtigt opvarmet og brænde, hvilket efterlader et lag af karbonisering på din pande.

Nem at rengøre

Den bedste måde at rengøre panden på
Opvask

Vores pander er super nemme at rengøre med en blød svamp og lidt varmt sæbevand. De tåler også opvaskemaskine. Undgå slibende rengøringsmidler, ståluld og stålsvampe.

Lad panden køle af

Hvis du hælder koldt vand på en varm pande, risikerer du, at panden får et termisk chok, der kan gøre den skæv eller splintre dens glaslåg. Sørg derfor altid for at lade panden køle af, før du vasker den op.

Sikker opbevaring

For at passe ekstra godt på panden, kan du bruge en pandebeskytter, som er et blødt mellemlag, der forhindrer at dine pander og gryder bliver bulet, når de bliver placeret ovenpå hinanden i køkkenskabene.

Karbonisering er klistret

Er der dukket et par klæbrige pletter op på din pande ud af ingenting? Så er der sandsynligvis tale om karbonisering.

Karbonisering opstår som følge af overophedning af olier og er de små pletter, der får din mad til at klæbe til panden. Du kan dog komme disse pletter til udsætning ved at bruge en melaminsvamp.

 Sådan dybderenser du dine pander:

Pandens inderside: Fyld panden halvt op med vand og opvarm det, så det næsten koger, i cirka 2 minutter. Hæld vandet ud og stil gryden på et solidt underlag, såsom et skærebræt i træ. Brug herefter forsigtigt en melaminsvamp til at skrubbe den varme overflade.

 Pandens yderside: Bland bagepulver og lidt vand for at lave en glat pasta. Brug derefter køkkenpapir til at gnide pastaen over det plettede område (kun ydre
overflader).

GreenPan knive

Vores GreenPan knive er designet til at lave madlavnings forberedelserne hurtige og nemme. Sådan holder du dine knive i skarpe:

Rengøring

Vores knive kan godt tåle at komme opvaskemaskinen, men vi anbefaler, at du vasker dem op i hånden. Dette skyldes, at opvask i hånden vil maksimere den tid, hvor dine knive har den bedste ydeevne.

Slipning

Bliver dine præcise snit pludselig lidt mindre præcise, er der ingen grund til bekymring. Vores knive er designet til at blive slebet, og kan derfor hjælpe dig med tynde udskæringer i mange år frem.

Opbevaring

Knivblok: Et godt sted at opbevare dine knive er i vores træknivblokke. Knivblokken beskytter knivene for ridser og skrammer, som kan komme fra andre redskaber i køkkenskuffen.

Skuffe: Opbevarer du dine knive i skuffen, anbefaler vi, at du bruger knivskeder. På den måde skærer du dig ikke hånden, når du leder efter ting i skuffen, og samtidig er dine knive beskyttet mod skrammer fra andre redskaber.

Brugfor hjælp?

Snak med vores eksperter

Har du stadig spørgsmål til, hvordan du passer bedst på din pande? Så vil vi hellere end gerne snakke med dig. Kontakt os her med eventuelle spørgsmål!