Krydret gulerodsdip

20 min forberedelse + 30 min tilberedning
8 portioner

ingredienser

Til topping:

  • 1/2 kop ristede hasselnødder, finthakkede
  • 1/3 kop friske mynteblade, finthakket
  • 1/3 kop friske persilleblade, finthakket
  • 1/3 kop granatæblekerner
  • 1/4 kop ekstra jomfru olivenolie
  • Salt, efter smag
  • Friskkværnet sort peber, efter smag

Før dyppet:

  • 1/4 kop ekstra jomfru olivenolie
  • 1 kg gulerødder, skåret i skiver
  • 1 mellemstor skalotteløg, finthakket
  • 2 fed hvidløg, finthakket
  • 1 teskefuld sumak
  • 1 teskefuld Aleppo-peber (eller 1/2 teskefuld stødt rød peber i flager)
  • 1/2 teskefuld stødt kardemomme
  • 1/2 teskefuld stødt kanel
  • Salt, efter smag
  • Friskkværnet sort peber, efter smag
  • 1,5 kop vand, mere om nødvendigt
  • 1 kop græsk yoghurt
  • 2 teskefulde rødvinseddike
  • 2 teskefulde honning
  • Pita-chips, til at servere

forberedelse

Trin 1:

Rør alle ingredienserne til toppingen sammen i en lille skål. Tilsæt lidt ekstra olivenolie, hvis det er nødvendigt.


Trin 2:

Steg gulerødder, skalotteløg, hvidløg og krydderurter i ca. 2 minutter. Krydr med salt og peber. Tilsæt vandet, og lad det simre, indtil gulerødderne er bløde.


Trin 3:

Kom gulerødderne og den resterende kogevæske i en skål. Tilsæt den resterende olivenolie, yoghurt, eddike og honning, og mos det, til det er glat. Smag til, og tilsæt evt. lidt mere salt, peber, eddike og honning.


Trin 4:

Kom dippen i MOODS outdoor-skålene, glat toppen af dippen let, og kom urtetoppingen ovenpå. Afslut med et skvæt olivenolie, og server med ristede pita-chips.

Vis mere