ingredienser
Til topping:
- 1/2 kop ristede hasselnødder, finthakkede
- 1/3 kop friske mynteblade, finthakket
- 1/3 kop friske persilleblade, finthakket
- 1/3 kop granatæblekerner
- 1/4 kop ekstra jomfru olivenolie
- Salt, efter smag
- Friskkværnet sort peber, efter smag
Før dyppet:
- 1/4 kop ekstra jomfru olivenolie
- 1 kg gulerødder, skåret i skiver
- 1 mellemstor skalotteløg, finthakket
- 2 fed hvidløg, finthakket
- 1 teskefuld sumak
- 1 teskefuld Aleppo-peber (eller 1/2 teskefuld stødt rød peber i flager)
- 1/2 teskefuld stødt kardemomme
- 1/2 teskefuld stødt kanel
- Salt, efter smag
- Friskkværnet sort peber, efter smag
- 1,5 kop vand, mere om nødvendigt
- 1 kop græsk yoghurt
- 2 teskefulde rødvinseddike
- 2 teskefulde honning
- Pita-chips, til at servere
forberedelse
Trin 1:
Rør alle ingredienserne til toppingen sammen i en lille skål. Tilsæt lidt ekstra olivenolie, hvis det er nødvendigt.
Trin 2:
Steg gulerødder, skalotteløg, hvidløg og krydderurter i ca. 2 minutter. Krydr med salt og peber. Tilsæt vandet, og lad det simre, indtil gulerødderne er bløde.
Trin 3:
Kom gulerødderne og den resterende kogevæske i en skål. Tilsæt den resterende olivenolie, yoghurt, eddike og honning, og mos det, til det er glat. Smag til, og tilsæt evt. lidt mere salt, peber, eddike og honning.
Trin 4:
Kom dippen i MOODS outdoor-skålene, glat toppen af dippen let, og kom urtetoppingen ovenpå. Afslut med et skvæt olivenolie, og server med ristede pita-chips.