Blomkålsbøffer

Denne farvestrålende ret er den perfekte sommermad!
30 min
2 personen

ingredienser

Blomkålsbøffer

  • 1 mellemstor blomkål (gem bladene)
  • 2 spsk. krydderiblanding (harissa/berbere/garam masala/baharat/chermoula)
  • 2 spsk. kokosolie eller ghee (klaret smør)

Grøn hummus

  • 2 x 400 g kikærter på dåse, samlet drænet vægt på 480 g (læg 2 håndfulde til side)
  • 1 fed hvidløg
  • 4 spsk. vand (eller det, der skal til for at opnå den ønskede konsistens)
  • 2 spsk. tahin
  • En håndfuld frisk persille
  • En håndfuld frisk koriander
  • Citronsaft (fra 1,5 citroner)
  • Havsalt og peber

Syltede løg

  • 1 rødløg
  • 2 friskpressede lime
  • Havsalt

Kålsalat

  • 0,5 lille rødkål (ca. 300 g)
  • 1 håndfuld pistacienødder eller mandler
  • 2 spsk. ekstra jomfruolivenolie
  • Frisk persille og koriander
  • Den resterende citron- og limesaft
  • Havsalt og peber

forberedelse

Sådan gør du

Trin 1

Forvarm ovnen til 220 grader. Skær blomkålen over på midten og lav 2 tykke "bøffer". De resterende buketter hakkes groft.

Trin 2

Bag de resterende buketter i ovnen sammen med 1 spsk. ghee eller kokosolie, 1 spsk. krydderiblanding, havsalt, peber og de to store håndfulde kikærter i 15-20 minutter. Tilsæt de hakkede blomkålsblade halvvejs, og bland det hele sammen.

Trin 3

Smelt den resterende ghee eller kokosolie på en stor stegepande. Steg bøfferne i 2 minutter på hver side, og tilsæt derefter resten af krydderiblandingen. Vend forsigtigt bøfferne igen, så de får krydderi på begge sider. Tilbered dem i yderligere 2 minutter, indtil de lige præcis er møre.

Trin 4

Hak rødkålen fint, bland alle ingredienserne til kålsalaten i en mellemstor skål, og smag til. Blend ingredienserne til den grønne hummus ganske kort sammen med den friske persille og koriander og resten af de drænede kikærter. Smag til med salt og peber.

Trin 5

Fordel den grønne hummus på to tallerkener. Læg den varme blomkålsbøf og de bagte buketter ovenpå, og servér kålsalaten som topping eller garniture.

Vis mere