Asparges- og ærte-tærte

Fejr sæsonens smage med vores hurtige og nemme tærte med asparges, cherrytomater, forårsærter og boblende gruyèreost. Vi erstatter den traditionelle tærtebund med færdiglavet butterdej, som hver gang giver en let og flaget skorpe.
15 minutters forberedelse, 20 minutters bagning
Til 4 portioner

ingredienser

  • 1 ark butterdej, optøet
  • 3 til 4 spiseskefulde soltørret tomatpesto eller basilikumpesto
  • 1 bundt asparges, grove ender fjernet
  • 8 til 10 cherrytomater, halverede
  • 1/4 kop friske ærter
  • 1/2 kop friskrevet gruyèreost
  • 1 til 2 spiseskefulde finthakkede friske urter (basilikum, oregano, timian eller en blanding)
  • 1 æg, pisket (valgfrit)

forberedelse

Trin 1

Forvarm ovnen til 200 grader. 

Trin 2

Rul butterdejen ud på en let meldrysset overflade til en rektangel på cirka 16 x 12 centimeter. Du behøver ikke være præcis - den skal i bund og grund passe til bunden af din bageplade, så juster efter behov. Læg butterdejen i bageformen. For at lave en opadgående kant, skærer du en 1,2 cm rand hele vejen rundt med en skarp kniv. 

Trin 3

Smør pestoen ud over toppen af butterdejen. Arranger asparges og tomathalvdele ovenpå og drys ærterne over. Fordel osten jævnt. Pensl butterdejskanterne med det piskede æg for at give dem en glans og få dem til at blive flot gyldne. (Spring dette trin over, hvis du ikke har planer om at tage billeder af tærten til Instagram 😊).

Trin 4

Sæt bageformen i den forvarmede ovn og bag, indtil butterdejen er flot gylden, og osten bobler, cirka 15 til 20 minutter. Tag den ud af ovnen og lad den hvile et par minutter.  Overfør tærten forsigtigt til et skærebræt og drys friske urter over toppen. Skær i rektangler og server varm. 

 

TIPS Brug gerne frosne ærter i stedet for friske... eller erstat asparges med artiskokhjerter... eller cherrytomater med rød peber. Det hele fungerer! Vil du have en anden type ost? Vælg noget, der smelter godt, som schweizerost eller provolone. Vi elsker også denne tærte med brie eller burrata, men tilsæt dem til sidst, så osten forbliver hel. 

Vis mere