Belgisk stuvning

Var det noget med en fyldig simreret til de kolde vinteraftener? Så prøv vores opskrift på belgisk stuvning.
150 min
4 personer

ingredienser

  • 900 g oksebovklump, skåret i stykker
  • 35 g mel
  • 4 spsk. smør
  • 3 mellemstore løg
  • 3,5 dl oksebouillon
  • 33 cl belgisk Dubbel-øl
  • 4 kviste frisk timian
  • 2 laurbærblade
  • 1 spsk. grov sennep
  • 1 spsk. brun farin
  • Salt
  • Peber

forberedelse

Sådan gør du

Trin 1

Brun kødet i 2 spsk. smør – uden at røre rundt – ca. 3 minutter på hver side. Læg det brunede kød på en separat tallerken.

Trin 2

Put de resterende 2 spsk. smør i gryden, og skru ned til middelhøj varme. Tilsæt løg og 1/2 tsk. salt. Steges i ca. 15 minutter, indtil løgene er brunede.

Trin 3

Tilsæt mel, og rør rundt i ca. 2 minutter, indtil løgene er dækket med et jævnt lag, og melet er let brunet.

Trin 4

Rør bouillon, øl, timian, laurbærblade og det brunede oksekød i, og smag til med salt og peber. Skru op for varmen, og bring retten i kog. Skru derefter ned til lav varme, og lad retten simre i yderligere 2 timer, indtil kødet er mørt.

Trin 5

Rør rundt en gang imellem. Når der er ca. en halv time tilbage af tilberedningstiden, tilsættes sennep og brun farin. Tag timian og laurbærblade op af gryden. Smag til med salt og peber, og servér retten med pandestegte pommes frites.

Vis mere