Halloween cheesecake bars

Disse marmorerede vanilje-cheesecake bars med en mørk chokoladebund vil være et hit til enhver Halloweenfest!
30 minutters forberedelse, 50 minutters bagning, 3 timers afkøling
9 portioner

ingredienser

Til bunden:

  • 1 1/4 kopper petit beurre-kiks (ca. 9 kiks, finthakkede)
  • 1/4 kop usødet mørk kakao
  • 4 spiseskefulde flormelis
  • 1/4 teskefuld salt
  • 1/8 teskefuld kanel
  • 6 spiseskefulde smeltet smør

Til fyldet:

  • 2 pakker flødeost, stuetemperatur
  • 1 kop krystalsukker
  • 1/4 kop græsk yoghurt
  • 3 store æg
  • 2 teskefulde vaniljepasta eller -ekstrakt
  • 1/4 teskefuld salt
  • Sort farvestof, helst gel Orange fødevarefarve, helst gel

forberedelse

Trin 1

Forvarm ovnen til 190 grader. I en stor skål blandes petit beurre-krummer, kakao, flormelis, salt og kanel, indtil det er jævnt fordelt. I en anden skål blandes smeltet smør med sort fødevarefarve, indtil det er mørkegråt. Tilsæt det til krummeblandingen og rør, indtil det er godt blandet. Tryk blandingen fast i bunden af brownieformen, så det dækker bunden og går cirka ½” op ad siderne. 

Trin 2

Bag i cirka 10 minutter. Tag ud af ovnen og lad køle på en rist. Skru ovnen ned til 160 grader. 

Trin 3

Pisk flødeost og sukker glat i en stor skål. Tilsæt yoghurt, æg, vanilje og salt, og pisk, indtil der ikke er klumper. Del fyldet i to små skåle og farv det ene sort og det andet orange. 

Trin 4

Hæld den ufarvede fyld i bunden og jævn det ud. Hæld derefter skiftevis sorte og orange striber på toppen. Brug en kniv eller tandstikker til at lave et marmormønster. 

Trin 5

Bag i 30 til 40 minutter, indtil fyldet er fast, men stadig blødt i midten. Lad køle af og stil på køl i 3 timer før servering. 

TIP

Vi foretrækker at skære dem i 9 store firkanter, men de er også lækre som mindre firkanter. 

Vis mere