Caponata med mynte og persille

En skøn vegansk ret, der er fuld af smag og klar på ingen tid!
25 min
4 personer

ingredienser

  • 2 auberginer
  • 2 tsk. salt
  • 2 spsk. jordnøddeolie
  • 1 løg, skåret i ringe
  • 2 stængler bladselleri, finthakket | 1 fed hvidløg
  • 6 flåede, udkernede tomater (eller 400 g tomat på dåse)
  • 1 spsk. brun farin
  • 2 spsk. balsamicoeddike
  • 50 g rosiner
  • 2 spsk. kapers
  • 50 g grønne oliven, finthakket
  • Salt og peber
  • 1 bundt bredbladet persille, grofthakket

forberedelse

Sådan gør du

Trin 1

Skær auberginerne ud i 2 cm store tern. Drys dem med salt, og lad saltet suge væsken fra auberginerne i ca. 30 minutter. Skyl auberginerne og dup dem med køkkenrulle.

Trin 2

Varm 1 spsk. jordnøddeolie på en pande. Svits løg, bladselleri og hvidløg, indtil det er gennemsigtigt. Tilsæt de grofthakkede tomater, og lad saucen reducere i 5 minutter.

Trin 3

Tilsæt sukker, balsamicoeddike, rosiner, kapers og oliven. Lad retten simre i yderligere 5 minutter.

Trin 4

Tag en anden pande, og varm 1 spsk. jordnøddeolie. Steg auberginerne i tern i 5 minutter, indtil de er gyldne. Bland auberginerne i tomatsaucen, og lad retten simre igen. Smag til med salt og peber.

Trin 5

Lige inden servering blandes den bredbladede persille og mynte i caponataen. Kan serveres både kold og varm!

Vis mere