Edderkoppespindsmåkager

Disse chokolade- og skumfidussmåkager er perfekte til enhver Halloweenfest!
15 minutters forberedelse, 9 til 11 minutters bagning
24 småkager

ingredienser

  • 1 kop usaltet smør, blødgjort, skåret i ¼” stykker
  • 1 1/4 kopper mørkebrun sukker
  • 1/2 kop krystalsukker
  • 1 stort æg, stuetemperatur
  • 1 teskefuld vaniljeekstrakt
  • 1 3/4 kopper hvedemel
  • 1/2 kop mørk kakaopulver
  • 1 spiseskefuld mælkepulver (valgfrit)
  • 1/2 teskefuld natron
  • 1/4 teskefuld bagepulver
  • 1/2 teskefuld fint salt
  • Ekstra sukker til rulling
  • 2 kopper skumfiduser, mere efter behov

forberedelse

Trin 1

Forvarm ovnen til 180 grader og sæt bagepladen så højt op i ovnen som muligt. 

Trin 2

Pisk smør og begge sukkerarter i en skål med en standmixer eller en håndmixer, indtil smørret er let og luftigt, 2 til 3 minutter. Stop om nødvendigt og skrab skålens sider og bund. Tilsæt æg og vanilje, og pisk igen, indtil det hele er blandet godt sammen. 

Trin 3
Bland mel, kakaopulver, mælkepulver, natron, bagepulver og salt sammen i en mellemstor skål, indtil det er godt blandet. 

Trin 4

Tilsæt de tørre ingredienser til smør- og sukkerblandingen, og bland ved lav hastighed, indtil det hele er jævnt blandet. Sørg for ikke at overblande, da det vil give sejere småkager. 

Trin 5

Form småkagedejen til kugler på cirka 1½ spiseskefuld. Rul dem forsigtigt i ekstra sukker og læg dem på bagepladen med cirka 5 cm mellemrum. Bag småkagerne i 9 til 11 minutter, eller indtil kanterne er faste, men midten stadig er lidt blød. Lad dem køle af i et par minutter på pladen, og læg dem derefter på en bagerist for at afkøle helt. 

Trin 6

Smelt skumfiduserne i en mikrobølgeovnssikker skål med intervaller på 15 til 20 sekunder, indtil de er helt smeltede og bløde. Sørg for, at de er kølige nok til at håndtere, men stadig varme nok til at kunne strækkes ud i tynde edderkoppeagtige tråde. 

Trin 7

Tag en spiseskefuld smeltet skumfidus mellem dine fingre, og træk dem forsigtigt ud til spindelvævslignende tråde. Drapér hurtigt trådene over en småkage, og træk fingrene væk for at bryde dem. Gentag indtil alle småkager er pyntet. Genopvarm skumfiduserne, hvis det er nødvendigt. 

 

TIPS 

  • For ekstra klæbrige chokoladesmåkager kan du blande ½ kop grofthakket chokolade eller chokoladechips i dejen, før du former dem til kugler. 
  • Selvom vi elsker det smeltede skumfidus-look, kan du også bruge købt glasur til at lave hurtige, mindre rodet spindelvæv på småkagerne. 
Vis mere