Fladbrød

45 min
4 personer

ingredienser

Til brødet:

  • 400 g selvhævende mel
  • 3 dl yoghurt med høj fedtprocent
  • 5 g salt
  • 1 stor tsk. hvidløgspulver
  • 1 stor tsk. garam masala
  • 1 spsk. olivenolie
  • 1 stor tsk. Herbes de Provence
  • Ekstra mel til udrulning af brødet

Til krydderolien:

  • 1 dl olivenolie
  • 2 fed hvidløg
  • 1 citron
  • Fleur de sel (havsalt)
  • Sort peber
  • Timian eller rosmarin

forberedelse

Sådan gør du

Trin 1

Mål og vej alle ingredienser til dejen af, inden du blander dem sammen i en stor røreskål og former en flot dej.

Trin 2

Del dejen i 10 portioner, og rul hver portion ud til en flad pandekage. Hvis dejen er for klistret til, at du kan rulle den ud, skal du bruge lidt ekstra mel.

Trin 3

Steg fladbrødene på en varm grillpande. Vend dem, så snart du kan se, at der dannes bobler.

Trin 4

Lav derefter krydderolien: Rør hvidløg, citronskal, fleur de sel, sort peber, timian og rosmarin (eller andre krydderurter, du kan lide) sammen med olivenolien.

Trin 5

Til sidst pensles fladbrødene med lidt af krydderolien. Velbekomme!

Vis mere