Bananbrød med nødder

Vores yndlingsbanankage med nødder
45 min
6 personer

ingredienser

  • 8 spsk. usaltet smør, smeltet eller blødt
  • 2,5 dl brun farin
  • 2 store æg
  • 0,6 dl mælk
  • 4 mellemstore, meget modne bananer (gem 1 til pynt)
  • 5 dl mel
  • 1 tsk. kanel
  • 1 tsk. bagepulver
  • 0,25 tsk. salt
  • 1,25 dl hakkede pekannødder (gem lidt til pynt)
  • 3,5 dl chokoladespåner (gem lidt til pynt)

forberedelse

Sådan gør du

Trin 1

Forvarm ovnen til 175 grader.

Trin 2

Mos de modne bananer til en nogenlunde jævn masse. Gå i gang med at lave dejen i en separat skål.

Tip:

Hvis du kan vente så længe, bør du først bruge bananerne, når de er helt mørke og næsten sorte. Jo mørkere de er, desto mere fugt, sødme og smag får din kage.

Trin 3

Rør det smeltede eller bløde smør og brun farin sammen til en jævn masse i en stor skål.

Tilsæt æggene, og pisk dejen jævn.

Tilsæt mælken, og rør den godt ind i dejen. Tilsæt de mosede bananer, og bland dem godt sammen med resten af dejen.

Tilsæt mel, kanel, bagepulver og salt, og rør forsigtigt dejen sammen. Der må godt være bananklumper!

Tip:

Tilsæt ikke for mange bananer, da det kan gøre dejen alt for fugtig og kompakt.

Trin 4

Vend forsigtigt chokoladespånerne (gem ca. 1 dl til topping) og pekannødderne i.

Trin 5

Hæld dejen på en stegepande, der kan gå i ovnen, udjævn den, og pynt med nogle bananskiver og de resterende chokoladespåner og pekannødder.

Trin 6

Bag banankagen i 35 minutter, eller indtil du kan stikke en strikkepind/gaffel i kagen, uden at der sidder dejrester på den.

Lad banankagen køle af i 10-20 minutter, inden du flytter den over på en rist og skærer den ud.

Tip:

Skal du have kagen ud af panden? Når du bruger en GreenPan, glider din kage heldigvis nemt ud. Ved at fjerne den fra panden undgår du også, at kagen bliver alt for porøs. Lad den køle af og sætte sig lidt, inden du skærer den ud.

Vis mere