ingredienser
- 300 g asparges broccoli / broccolini
- 4 æg
- 2 spsk. smør eller ghee (klaret smør)
- 1 bundt forårsløg, skåret i tynde skiver
- 1 fed hvidløg, finthakket
- 1 spsk. berbere/harissa/garam masala/din foretrukne krydderiblanding
- Chiliflager (f.eks. Pul Biber- eller Urfa Biber-chili) eller friskhakket chili
- 1/2 citron
- 100 g feta, smuldret
- Frisk koriander eller friske krydderurter
forberedelse
Sådan gør du
Trin 1
Forvarm ovnen til 220 grader. Tag en stor, bred stegepande (med ovnsikkert håndtag), og tilsæt broccolien sammen med ca. 4 spsk. kogende vand. Læg låget på og lad det dampe i ca. 2 minutter, eller indtil væsken er absorberet.
Trin 2
Fjern låget og saml broccolien i den ene side af panden for at rydde lidt plads. Tilsæt smør/ghee på den ledige plads, og steg hvidløg, forårsløg og krydderiblanding i 45 sekunder, eller indtil hvidløget er blødt, men ikke brunet.
Trin 3
Tilsæt en smule havsalt og peber, og rør det hele sammen med broccolien. Lav (så vidt muligt) fire fordybninger på panden, og slå et æg ud i hver fordybning.
Trin 4
Drys med salt, og sæt panden i ovnen i ca. 3-5 minutter, indtil hviden lige præcis har sat sig, og blommen stadig er flydende (ELLER læg låget på igen og giv det 3-5 minutter mere, eller indtil hviderne har sat sig).
Trin 5
Tag panden ud af ovnen, drys fetaen på, og pres lidt citronsaft ud over broccolien. Drys med chili og krydderurter inden servering.