Bagte æg med broccoli og feta

Hurtigt, nemt og lækkert. Vores opskrift på bagte æg er et sikkert hit!
15 min
2 personen

ingredienser

  • 300 g asparges broccoli / broccolini
  • 4 æg
  • 2 spsk. smør eller ghee (klaret smør)
  • 1 bundt forårsløg, skåret i tynde skiver
  • 1 fed hvidløg, finthakket
  • 1 spsk. berbere/harissa/garam masala/din foretrukne krydderiblanding
  • Chiliflager (f.eks. Pul Biber- eller Urfa Biber-chili) eller friskhakket chili
  • 1/2 citron
  • 100 g feta, smuldret
  • Frisk koriander eller friske krydderurter

forberedelse

Sådan gør du

Trin 1

Forvarm ovnen til 220 grader. Tag en stor, bred stegepande (med ovnsikkert håndtag), og tilsæt broccolien sammen med ca. 4 spsk. kogende vand. Læg låget på og lad det dampe i ca. 2 minutter, eller indtil væsken er absorberet.

Trin 2

Fjern låget og saml broccolien i den ene side af panden for at rydde lidt plads. Tilsæt smør/ghee på den ledige plads, og steg hvidløg, forårsløg og krydderiblanding i 45 sekunder, eller indtil hvidløget er blødt, men ikke brunet.

Trin 3

Tilsæt en smule havsalt og peber, og rør det hele sammen med broccolien. Lav (så vidt muligt) fire fordybninger på panden, og slå et æg ud i hver fordybning.

Trin 4

Drys med salt, og sæt panden i ovnen i ca. 3-5 minutter, indtil hviden lige præcis har sat sig, og blommen stadig er flydende (ELLER læg låget på igen og giv det 3-5 minutter mere, eller indtil hviderne har sat sig).

Trin 5

Tag panden ud af ovnen, drys fetaen på, og pres lidt citronsaft ud over broccolien. Drys med chili og krydderurter inden servering.

Vis mere