ingredienser
- 4 æg + 2 ekstra æggeblommer
- 200 g brun farin
- 70 g sukker
- 1/2 tsk. salt
- 7 tsk. pumpkin spice-krydderi (eller brunkagekrydderi)
- 2 dåser (4 dl) usødet kondenseret mælk
- 1 lille butternut-squash eller andet græskar (ca. 900 g)
- 1 (færdiglavet) tærtedej
forberedelse
Sådan gør du
Trin 1
For at lave græskarpuré fra bunden skal du skrælle græskarret og skære det i tern. Skrab græskarrets midte ud (du kan evt. gemme kernerne og riste dem).
Trin 2
Lad græskarret simre i den kondenserede mælk ved lav til middelhøj varme (ca. 1 time). Tilsæt sukker og krydderi undervejs. Stil blandingen til afkøling (gerne i køleskabet natten over, hvis det er muligt).
Trin 3
Pisk æg og æggeblommer i en skål, rør dem i den afkølede græskarpuré, og forvarm ovnen til 220 grader.
Trin 4
Læg den færdiglavede tærtedej i en bageform eller et ildfast fad. Hæld fyldet i, og bag tærten ved en høj temperatur på 220 grader i 15 minutter. Sænk temperaturen til 180 grader efter de 15 minutter. Bag tærten i yderligere 45-55 minutter, eller indtil du kan stikke en gaffel i midten, uden at der sidder rester af fyldet på den.
Trin 5
Afkøl græskartærten på en rist i 2 timer. Servér den med flødeskum eller karamelliserede pekannødder.