Græskartærte

60 min
6 personer

ingredienser

  • 4 æg + 2 ekstra æggeblommer
  • 200 g brun farin
  • 70 g sukker
  • 1/2 tsk. salt
  • 7 tsk. pumpkin spice-krydderi (eller brunkagekrydderi)
  • 2 dåser (4 dl) usødet kondenseret mælk
  • 1 lille butternut-squash eller andet græskar (ca. 900 g)
  • 1 (færdiglavet) tærtedej

forberedelse

Sådan gør du

Trin 1

For at lave græskarpuré fra bunden skal du skrælle græskarret og skære det i tern. Skrab græskarrets midte ud (du kan evt. gemme kernerne og riste dem).

Trin 2

Lad græskarret simre i den kondenserede mælk ved lav til middelhøj varme (ca. 1 time). Tilsæt sukker og krydderi undervejs. Stil blandingen til afkøling (gerne i køleskabet natten over, hvis det er muligt).

Trin 3

Pisk æg og æggeblommer i en skål, rør dem i den afkølede græskarpuré, og forvarm ovnen til 220 grader.

Trin 4

Læg den færdiglavede tærtedej i en bageform eller et ildfast fad. Hæld fyldet i, og bag tærten ved en høj temperatur på 220 grader i 15 minutter. Sænk temperaturen til 180 grader efter de 15 minutter. Bag tærten i yderligere 45-55 minutter, eller indtil du kan stikke en gaffel i midten, uden at der sidder rester af fyldet på den.

Trin 5

Afkøl græskartærten på en rist i 2 timer. Servér den med flødeskum eller karamelliserede pekannødder.

The cookware we used

Vis mere