ingredienser
- 5 store kartofler (ca. 1,5 kg), skåret i tern
- 4 hårdkogte æg, pillet og hakket
- 3 spsk. æblecidereddike
- 2 store stængler bladselleri, snittet
- 4 forårsløg, snittet
- 0,5 spsk. friskhakket dild
- 1,5 spsk. mayonnaise
- 1 spsk. lagereddike
- 1 spsk. gul sennep
- 1 tsk. sellerifrø
- 1 tsk. salt
- 0,5 tsk. peber
- Paprika efter smag
forberedelse
Sådan gør du
Trin 1
Put kartoflerne i en stor gryde med vand, som bringes i kog. Skru ned for varmen, og kog kartoflerne uden låg i 15-20 minutter, indtil de er møre. Hæld vandet fra, og flyt kartoflerne over i en stor skål.
Trin 2
Tilsæt æblecidereddike, og vend kartoflerne godt rundt deri. Stil det til afkøling. Tilsæt derefter bladselleri, løg, dild og æg, og bland det sammen med kartoflerne.
Trin 3
Rør mayonnaise, sennep, lagereddike, sellerifrø, salt og peber sammen i en mellemstor skål, indtil du har en jævn dressing, og bland den forsigtigt i kartoffelsalaten.
Trin 4
Dæk kartoffelsalaten til, og lad den stå på køl i mindst en time – allerhelst natten over. Drys med paprika og friskhakket dild inden servering.