ingredienser
- 2 auberginer
- 3 squash
- 2 røde peberfrugter
- 3 løg
- 6 tomater
- 2 fed hvidløg
- 2 spsk. olivenolie
- 1 laurbærblad
- 4 kviste rosmarin
- 50 g frisk gedeost (smuldret)
- 1 lille bundt basilikum
- Salt og peber
forberedelse
Sådan gør du
Trin 1
Skær auberginerne i skiver på langs, drys dem med salt, og lad dem hvile 1 time for at trække den bitre saft ud. Skyl dem derefter grundigt og dup dem tørre. Skær løgene i ringe. Halvér tomaterne og fjern kernerne. Skær derefter tomaterne i store stykker. Pil hvidløget og knus det.
Trin 2
Varm 2 spsk. olivenolie i en kasserolle, og svits løg og hvidløg i 7 minutter, indtil de er møre. Tilsæt tomater, laurbærblad, rosmarinkviste, basilikum, salt og peber, og lad det simre i 15 minutter – skru lidt op for varmen, så evt. overskydende væske fordamper.
Når saucen er færdigtilberedt, skal du tage den af varmen og lade den køle en smule af.
Trin 3
Skær de røde peberfrugter ud på langs (i fire dele), og fjern kernerne. Skær hver enkelt squash i tynde skiver på langs – undlad at bruge de yderste skiver. Pensl aubergine, rød peber og squash med olivenolie, og tilbered dem på en grillpande, indtil de er møre og har fået grillmønster.
Trin 4
Anret auberginen lagvist med rød peber, tomatsauce, mere rød peber og aubergine samt squash. Pynt med en skefuld tomatsauce, lidt smuldret gedeost, en kvist rosmarin og et basilikumblad.
Kan serveres og nydes både kold og varm.