Amerikanske pandekager med blåbær og ahornsirup

Et must til din brunch! De er søde, svampede og smager himmelsk.
20 min
5 personer

ingredienser

  • 50 g smør + lidt ekstra til stegning
  • 3 dl kærnemælk
  • 1 æg | 200 g kagemel
  • 1 spsk. bagepulver
  • En knivspids salt
  • 1 brev vaniljesukker
  • 150 g blåbær
  • En lille flaske ahornsirup

forberedelse

Sådan gør du

Trin 1

Smelt smørret i en gryde. Hæld kærnemælken i en skål, tilsæt ægget og pisk grundigt. Tilsæt det smeltede smør.

Trin 2

Tag en anden skål, og bland melet med bagepulver, salt og vaniljesukker. Pisk melblandingen i væsken lidt ad gangen.

Trin 3

Hæld 3/4 af de friske blåbær i dejen. Gem resten af blåbærrene.

Trin 4

Varm en pandekagepande ved middelhøj varme. Hæld små øsefulde af dejen på den varme pande, så du får pandekager, der er ca. 10 cm i diameter.

Trin 5

Steges 1-2 minutter på hver side. De varme pandekager serveres med de resterende blåbær og ahornsirup.

Vis mere